szaszłyki wieprzowe z cebulą na węglu drzewnym

bardzo smaczne, miękkie okazuje się, bez dodatkowych przypraw!!! Z warzywami, z sosem, z sałatkami, winem.
IrinaslavgorodskayaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 9 g
tłuszcze 48 % 11 g
węglowodany 13 % 3 g
146 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 12 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Na początek dokładnie myjemy wieprzowinę i wycieramy ją papierowymi serwetkami, a następnie kroimy mięso na małe kawałki (Szerokość 4 cm) i układamy je w głębokim naczyniu. Obierz cebulę i przekręć 1-2 cebule przez maszynkę do mięsa lub posiekaj w blenderze, pokrój resztę cebuli na duże pierścienie, włóż startą i posiekaną cebulę do miski z mięsem, delikatnie wszystko wymieszaj.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Teraz sól i dopraw do smaku mielonym pieprzem, wymieszaj wszystko i pamiętaj trochę o mięsie, ale aby nie uszkodzić krążków cebuli.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej kefir do miski z mięsem i jeszcze raz wszystko wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz nasz kebab musi być uciskany i wysłany do marynowania w lodówce na kilka godzin lub lepiej na noc.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Cóż, wszystko zgodnie z wypracowanym, dobrze znanym wszystkim schematem: naciągamy kawałki mięsa na szaszłyki (5-6 sztuk), naprzemiennie z krążkami cebuli.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    I wyślij Kebab do grilla, aby usmażyć go na pachnącej złotej skórce.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gdy wieprzowina jest dobrze zrumieniona, pokrój kilka kawałków mięsa, aby sprawdzić, czy jest gotowa. Jeśli mięso w środku nie jest czerwone, możesz podać nasz kebab do stołu. Smacznego dla wszystkich!

moim zdaniem aromatyczna cebula w kebabie wieprzowym jest nie tylko miłym dodatkiem do mięsa, co więcej jest integralną częścią tego wspaniałego dania, a oto moja wersja jego przygotowania.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy