skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie ciasta : Przesiej mąkę proszkiem do pieczenia do głębokiego pojemnika. Rozbij tam jajka, dodaj sól, cukier i kefir. Wszystko dokładnie i energicznie wymieszaj, aby nie było grudek. Ciasto powinno być gęste, powoli płynące. Jeśli jest za dużo mąki, naleśniki okażą się gęste.
Krok 2:
Opłucz cebulę, drobno posiekaj. Kiełbaski pokroić w drobną kostkę.
Krok 3:
Dodaj cebulę i kiełbaski do ciasta-wymieszaj. Posmakuj soli i cukru. Ciasto nie powinno być mdłe. Jeśli to konieczne, popraw to.
Krok 4:
Smażyć naleśniki na gorącej patelni na oleju roślinnym, można wymieszać z kremowym.
Krok 5:
Gdy spód naleśników się zarumieni, Odwróć. Następnie zmniejsz ciepło do minimum, przykryj i pozwól naleśnikom całkowicie się upiec, gdzieś około 2-3 minut. Podawać ze śmietaną. Smacznego !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal / 100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal / 100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g