placki z kaszą manną

Przygotowanie nie jest trudne, okazuje się w 1000% Super. Placki ziemniaczane są bujne i bardzo smaczne.
LeraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 3 g
tłuszcze 4 % 1 g
węglowodany 84 % 21 g
99 kcal
IG: 67 / 19 / 14

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Obierz ziemniaki i cebulę.Trzy na tarce. Nie odcedzam ziemniaków.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wymieszaj wszystkie składniki z wyjątkiem mąki.Pozostaw na 15 minut, aby semolina pęczniała i dodawała mąkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smażyć na złoty kolor na dobrze rozgrzanej patelni.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podajemy do stołu ze śmietaną. Smacznego!!!

placki ziemniaczane polizasz palce.
okazuje się bujny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy