klopsiki w powolnej kuchence

pyszne, proste i domowe.
JurijAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 7 g
tłuszcze 53 % 16 g
węglowodany 23 % 7 g
194 kcal
IG: 57 / 14 / 29

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

lepiej schłodzić mięso mielone, wymieszać ze smażoną cebulą, wcześniej ugotowanym ryżem, wbić jajka, przyprawy, sól, mielony pieprz.
sos: wymieszaj śmietanę, sos pomidorowy (możesz pastę pomidorową), rozcieńczyć mąkę w ciepłej wodzie, wlać mieszaninę śmietany i sosu pomidorowego, dodać posiekaną marchewkę, wlać do gąszczu multicookera i podgrzać w trybie "smażyć" przez 15-20 minut.
po podgrzaniu sosu kładziemy kulki mielonego mięsa.
Przełącz Multicooker w tryb "gaszenie" 1-1, 5 godziny

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g
  • Ryż na parze - 123   kcal/100g

Podobne przepisy