klopsiki w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
lepiej schłodzić mięso mielone, wymieszać ze smażoną cebulą, wcześniej ugotowanym ryżem, wbić jajka, przyprawy, sól, mielony pieprz.
sos: wymieszaj śmietanę, sos pomidorowy (możesz pastę pomidorową), rozcieńczyć mąkę w ciepłej wodzie, wlać mieszaninę śmietany i sosu pomidorowego, dodać posiekaną marchewkę, wlać do gąszczu multicookera i podgrzać w trybie "smażyć" przez 15-20 minut.
po podgrzaniu sosu kładziemy kulki mielonego mięsa.
Przełącz Multicooker w tryb "gaszenie" 1-1, 5 godziny
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Ryż na parze - 123 kcal/100g