placki z kawiorem dorsza
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Usuń film ze świeżego kawioru dorsza i ugniataj go widelcem.
2. Lekko ubij jajko, dodaj majonez i mąkę i sól do smaku. Wymieszaj całą masę z kawiorem.
3. Podgrzej patelnię, wlej olej słonecznikowy. Gdy patelnia stanie się gorąca, smaż na niej naleśniki z obu stron na piękny złoty kolor.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Kawior z dorsza - 115 kcal/100g