shawarma domowej roboty z kurczakiem z serem pomidorowym
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
filet z kurczaka pokroić w drobną kostkę i smażyć na oleju roślinnym przez 15 minut.
zrób sos z majonezu, keczupu, czosnku (stłumić).
pomidor, ogórek pokroić w cienkie paski, kapustę posiekać cienko, ser zetrzeć na drobnej tarce. Rozłóż shawarmę, obficie posmaruj sosem, ułóż składniki jeden po drugim i zawiń, jak pokazano na filmie. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal / 100g