shawarma domowej roboty z pomidorami z serem z kurczaka

Rodzina Piszczała z przyjemności i prosiła o więcej! Teraz gotuję prawie w każdy weekend!
Goloda-NetAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 8 g
tłuszcze 41 % 9 g
węglowodany 23 % 5 g
132 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

filet z kurczaka pokroić w drobną kostkę i smażyć na oleju roślinnym przez 15 minut.
zrób sos z majonezu, keczupu, czosnku (stłumić).
pomidor, ogórek pokroić w cienkie paski, kapustę posiekać cienko, ser zetrzeć na drobnej tarce. Rozłóż shawarmę, obficie posmaruj sosem, ułóż składniki jeden po drugim i zawiń, jak pokazano na filmie. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal / 100g

Podobne przepisy