omlet na mleku

Śniadanie w 10 minut! . OMLETY OD MASZY I NATASZY! MMM... pyszne!!! polecam!!
mashakhraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 7 g
tłuszcze 55 % 12 g
węglowodany 14 % 3 g
114 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

1.) Rozbij jajka do miski
2.) Posolić
3.) Ubij jajka trzepaczką
4.) Dodaj mleko
5.) Ubij jeszcze raz
6.) Stawiamy patelnię na ogniu
7.) Wrzucamy olej
8.) Wlewamy jajka
9.) Przykrywamy pokrywką i czekamy do pełnej gotowości
10.) Gotowe!!! Możesz jeść!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy