omlet na mleku
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1.) Rozbij jajka do miski
2.) Posolić
3.) Ubij jajka trzepaczką
4.) Dodaj mleko
5.) Ubij jeszcze raz
6.) Stawiamy patelnię na ogniu
7.) Wrzucamy olej
8.) Wlewamy jajka
9.) Przykrywamy pokrywką i czekamy do pełnej gotowości
10.) Gotowe!!! Możesz jeść!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g