rumsztyk wieprzowy
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Ugotujmy Romshsteks, po to bierzemy wieprzowinę.
wskazane jest, aby kupować mięso niezbyt tłuste. Jeśli nadal masz gdzieś tłuszcz, musisz go odciąć.
2. Mój kawałek wieprzowiny i musisz go wysuszyć, do tego możesz użyć ręcznika papierowego.
3. Mięso kroimy niezbyt cienko, około 1,5-2 cm i kładziemy na desce do krojenia i bijemy.
4. Sól i pieprz do smaku.
5. Podczas marynowania przygotowujemy lezon.
ubij trzepaczką jajko kurze ciepłą wodą. Zanurz mięso najpierw w mieszance jajecznej, a następnie w bułce tartej.
6. Smażyć rumsztyk do połowy ugotowany.
7. Następnie smaż w piekarniku. Włóż patelnię do nagrzanego piekarnika i piecz przez 10 minut na średnim ogniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g