leniwe pierogi pita
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Moja wieprzowina, obierz cebulę. Zmiel mięso z cebulą za pomocą maszynki do mięsa. Dodaj sól i czarny pieprz do powstałego mięsa mielonego, wlej wodę i wymieszaj.
2. Posmaruj chleb pita mielonym mięsem, zwiń w rolkę i pokrój na kawałki o grubości około 4 cm.
3. Śmietanę rozprowadzamy w misce, zalewamy wodą (wrzącą wodą), dodajemy sól, mieszamy.
4. Układamy półfabrykaty w naczyniu do pieczenia, wlewamy sos i wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczenie zajmie pół godziny i 10 minut w wyłączonym piekarniku.
podawaj danie na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g