kotlety pożarnicze z krakersami
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. W przypadku bułki tartej pokrój Bochenek w małe kostki. Wkładamy do piekarnika. Na krakersy używamy 200 gramów bochenka.
2. Do mięsa mielonego namocz pozostałe 200 gramów Bochenka w mleku (możesz użyć śmietany), po odcięciu Skórki.
3. Przewijamy filety z bochenkiem przez maszynę do mięsa, przez drobny ruszt, dodajemy sól i pieprz.
4. Formujemy kulki z mięsa mielonego, kładziemy kawałek masła na środku, aby uzyskać soczystość.
5. Rzuć kotlety w bułce tartej.
6. Smażyć na patelni z jednej strony przez 5-10 minut.
7. Odwróć kotlety i włóż do nagrzanego piekarnika na 15 minut, aż będą gotowe.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g