Francuskie placki z cukinii
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz cukinię. Trzy na drobnej tarce. wyciskamy z nich sok.
2. Dodaj mąkę, sól, proszek do pieczenia, jajka, sól i pieprz. Wszystko dobrze wymieszaj.
3. Gotujemy jak zwykłe naleśniki.
farsz:
4. Trzy jajka na drobnej tarce. trzy czosnek na drobnej tarce. dodaj jogurt. Wszystko mieszamy.
5. Gdy naleśniki będą gotowe, schłodzone naleśniki posmaruj nadzieniem i przykryj kolejnym naleśnikiem.
(możesz zrobić trzy naleśniki. zrobić tak samo jak z pierwszymi).
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna pełnoziarnista - 298 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g