paluszki rybne
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Do filetów rybnych pokrojonych na małe kawałki dodajemy 1/2 jajka, drobno posiekaną cebulę, pokruszoną bułkę. Ubij blenderem, aż stanie się puree.
2. Jeśli masa okazała się rzadka, dodaj semolinę, jeśli jest zbyt gęsta, a następnie śmietanę(1-2 łyżki. łyżki). Miałem rozmrożonego morszczuka, więc dodałem semolinę.
3. Schłodzić mięso mielone przez 30 minut.
4. Tworzymy małe grube paluszki, zwijamy bułkę tartą i smażymy paluszki rybne na rozgrzanym oleju roślinnym po obu stronach.
paluszki rybne są gotowe. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g