paluszki rybne

polizasz palce! Spróbuj koniecznie.
IreneAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 9 g
tłuszcze 41 % 13 g
węglowodany 31 % 10 g
216 kcal
IG: 30 / 10 / 60

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

1. Do filetów rybnych pokrojonych na małe kawałki dodajemy 1/2 jajka, drobno posiekaną cebulę, pokruszoną bułkę. Ubij blenderem, aż stanie się puree.
2. Jeśli masa okazała się rzadka, dodaj semolinę, jeśli jest zbyt gęsta, a następnie śmietanę(1-2 łyżki. łyżki). Miałem rozmrożonego morszczuka, więc dodałem semolinę.
3. Schłodzić mięso mielone przez 30 minut.
4. Tworzymy małe grube paluszki, zwijamy bułkę tartą i smażymy paluszki rybne na rozgrzanym oleju roślinnym po obu stronach.
paluszki rybne są gotowe. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy