duże pierogi

bardzo smaczny i niezwykły przepis.Każdy z pewnością to pokocha. Przepis jest po prostu świetny!Po raz pierwszy pokroiliśmy to danie na kawałki i podaliśmy je każdemu na talerzu,ale następnym razem po prostu otworzyliśmy górę i tak jedliśmy. Mój mąż lubił to bardziej, a ja w częściach. Syn 4 lata z przyjemnością jadł i powiedział, że jest bardzo smaczny.
Svetlana ImmortalAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 10 g
tłuszcze 30 % 13 g
węglowodany 47 % 20 g
234 kcal
IG: 5 / 0 / 95

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Bierzemy mięso,myjemy je i kroimy w kostkę.Dodaj sól, zmielony czarny pieprz i przyprawy do smaku. Mieszaj i marynuj przez 30-40 minut.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę na półpierścienie, dodaj sól i zmielony czarny pieprz.Mieszać.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Bierzemy masło, odcinamy około 1 cm.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozpuść masło na kuchence, na małym ogniu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ciasto robimy jak na pierogi. Zwijamy w kiełbasę i kroimy na 5 równych części. Rozwałkuj każdą część, weź silikonowy pędzel i posmaruj stopionym masłem, połóż jeden na drugim.Nie smarujemy ostatniej części.Powstałe warstwy zwijamy w jeden naleśnik.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połóż mięso na środku naleśnika, na nim cebulę. Zamykamy wszystko. Po bokach wykonujemy boki. Wkładamy do piekarnika na 180 stopni. Gotuj przez 30-40 minut, zobaczysz, jak się zarumieni i będzie gotowy.

na pierwszy rzut oka wydaje ci się, że masz suchy pierog, ale nie zniechęcaj się. W środku wszystko jest bardzo soczyste i niesamowicie smaczne. Ciasto to tylko przejadanie się. Wszyscy będą zachwyceni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy