skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bierzemy mięso,myjemy je i kroimy w kostkę.Dodaj sól, zmielony czarny pieprz i przyprawy do smaku. Mieszaj i marynuj przez 30-40 minut.
Krok 2:
Pokrój cebulę na półpierścienie, dodaj sól i zmielony czarny pieprz.Mieszać.
Krok 3:
Bierzemy masło, odcinamy około 1 cm.
Krok 4:
Rozpuść masło na kuchence, na małym ogniu.
Krok 5:
Ciasto robimy jak na pierogi. Zwijamy w kiełbasę i kroimy na 5 równych części. Rozwałkuj każdą część, weź silikonowy pędzel i posmaruj stopionym masłem, połóż jeden na drugim.Nie smarujemy ostatniej części.Powstałe warstwy zwijamy w jeden naleśnik.
Krok 6:
Połóż mięso na środku naleśnika, na nim cebulę. Zamykamy wszystko. Po bokach wykonujemy boki. Wkładamy do piekarnika na 180 stopni. Gotuj przez 30-40 minut, zobaczysz, jak się zarumieni i będzie gotowy.
na pierwszy rzut oka wydaje ci się, że masz suchy pierog, ale nie zniechęcaj się. W środku wszystko jest bardzo soczyste i niesamowicie smaczne. Ciasto to tylko przejadanie się. Wszyscy będą zachwyceni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g