filet z indyka z warzywami w powolnej kuchence

smaczne, zdrowe. Aby uzyskać ostrość, możesz dodać ostrą paprykę.
Króliczek260188Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 60 % 9 g
tłuszcze 13 % 2 g
węglowodany 27 % 4 g
75 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój cebulę na pół pierścienia. Smażyć na oleju słonecznikowym w powolnej kuchence przez 3 minuty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Osobno smażyć warzywa z solą w powolnej kuchence na oleju słonecznikowym przez 10-15 minut.z otwartą pokrywką.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podczas smażenia warzyw przygotowujemy sos. Wymieszaj keczup, śmietanę, sos sojowy. Smażyć indyka z olejem słonecznikowym w powolnej kuchence przez 25 minut. Wymieszaj z wcześniej smażonymi warzywami, cebulą i sosem. Smażyć przez kolejne 10 minut. Podawaj do stołu, aż ostygnie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Filet z indyka - 84   kcal/100g
  • Mrożone warzywa - 50   kcal/100g

Podobne przepisy