sałatka kapusta marchew ogórki buraki
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój surową marchewkę i surowe buraki w paski. Wlej trochę oleju roślinnego na patelnię, dodaj cebulę pokrojoną w półpierścienie i smaż, aż stanie się przezroczysta. To samo robimy z marchewką i burakami. Smażyć do miękkości i położyć na ręczniku papierowym.
Krok 2:
Pokrój kapustę w paski. Pokrój ogórek kiszony w kostkę. Drobno posiekaj filet z kurczaka. Zbieramy sałatkę, do kapusty dodajemy buraki, marchew, cebulę, ogórek, filet z kurczaka, dodajemy majonez, sól. Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 3:
Smacznego!
jak gotuję tę pyszną sałatkę, zobacz mój krótki film.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g