sałatka kapusta marchew ogórki buraki

Ta sałatka będzie wymagała niewielkich nakładów wysiłku i czasu.
kalninaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 44 % 7 g
węglowodany 44 % 7 g
98 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój surową marchewkę i surowe buraki w paski. Wlej trochę oleju roślinnego na patelnię, dodaj cebulę pokrojoną w półpierścienie i smaż, aż stanie się przezroczysta. To samo robimy z marchewką i burakami. Smażyć do miękkości i położyć na ręczniku papierowym.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój kapustę w paski. Pokrój ogórek kiszony w kostkę. Drobno posiekaj filet z kurczaka. Zbieramy sałatkę, do kapusty dodajemy buraki, marchew, cebulę, ogórek, filet z kurczaka, dodajemy majonez, sól. Wszystko dobrze wymieszaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smacznego!

jak gotuję tę pyszną sałatkę, zobacz mój krótki film.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g

Podobne przepisy