udekoruj boćwinę orzeszkami piniowymi i rodzynkami

bardzo szybko przygotuj oryginalny zdrowy dodatek! Również pyszne! Dobra alternatywa dla zwykłych zbóż i ziemniaków. A jakie pyszne! Przygotowuję tak lekki, wyrafinowany i oryginalny dodatek na przybycie dziewczyn. Wszyscy są zawsze zadowoleni i pytają o przepis. Spróbuj!
MusyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 2 g
tłuszcze 48 % 10 g
węglowodany 43 % 9 g
135 kcal
IG: 50 / 50 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

1. Praż orzeszki piniowe na średnim ogniu, aż będą lekko rumiane. Ciągle je mieszaj - orzeszki piniowe łatwo się palą!

2. Smaż posiekany czosnek przez 30 sekund, również do lekkiego rumienia, na gorącej patelni, dodając oliwę z oliwek.

3. Następnie dodaj posiekaną boćwinę i smaż, często mieszając, aż liście zwiędną - około 4 minut.

4. Następnie dodaj rodzynki, sól i chili.

5. Wymieszaj, wlej wino.

6. Gotuj, aż żądana ilość płynu się zagotuje.

przystawka jest gotowa-smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Orzeszki bukowe - 568   kcal/100g
  • Pinia - 635   kcal/100g
  • Orzechy cedrowe - 620   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Boćwina - 19   kcal/100g

Podobne przepisy