udekoruj boćwinę orzeszkami piniowymi i rodzynkami
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Praż orzeszki piniowe na średnim ogniu, aż będą lekko rumiane. Ciągle je mieszaj - orzeszki piniowe łatwo się palą!
2. Smaż posiekany czosnek przez 30 sekund, również do lekkiego rumienia, na gorącej patelni, dodając oliwę z oliwek.
3. Następnie dodaj posiekaną boćwinę i smaż, często mieszając, aż liście zwiędną - około 4 minut.
4. Następnie dodaj rodzynki, sól i chili.
5. Wymieszaj, wlej wino.
6. Gotuj, aż żądana ilość płynu się zagotuje.
przystawka jest gotowa-smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Orzeszki bukowe - 568 kcal/100g
- Pinia - 635 kcal/100g
- Orzechy cedrowe - 620 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Boćwina - 19 kcal/100g