placki jabłkowe z płatkami owsianymi

bardzo smaczne, radzę gotować.
IrenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 5 g
tłuszcze 15 % 4 g
węglowodany 65 % 17 g
109 kcal
IG: 35 / 0 / 65

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jabłka obierz

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj na grubej tarce

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zmiel Herkulesa na mąkę

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zagnieść ciasto

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotuj na odrobinie oleju roślinnego w małych porcjach

świetne danie śniadaniowe

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mąka owsiana - 369   kcal/100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal/100g

Podobne przepisy