jajecznica z kiełkującym owsem i warzywami

pyszne, szybkie, satysfakcjonujące i zdrowe-zrób niesamowite śniadanie! Jeśli lubisz zdrowe jedzenie, kolejny przepis na pyszne i pożywne śniadanie w skarbonce. Z motywami Meksykańskimi. Chociaż rozgotowaną fasolę zawsze można zastąpić po prostu puszkowaną lub gotowaną, a salsę mieszanką drobno posiekanych pomidorów i cebuli. Bądź zdrowy!
OluszAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 5 g
tłuszcze 32 % 7 g
węglowodany 45 % 10 g
123 kcal
IG: 82 / 0 / 18

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

1. Posiekaj zieloną cebulę i kolendrę.
2. Pokrój awokado na małe kawałki.
3. Zetrzyj ser.
4. Rozgrzej patelnię i włóż do niej masło, poczekaj, aż zacznie się topić.
5. Rozbij jajka na patelnię i smaż do miękkości.
6. Rozgrzej rozgotowaną fasolę w rondlu. Jeśli weźmiesz zwykły, nie możesz go rozgrzać.
7. Porośnięty owies ułożyć na talerzach, na wierzchu ułożyć jajecznicę, następnie salsę, posypać serem, ułożyć awokado, zieloną cebulę, kolendrę.
8. Obok jajecznicy umieść fasolę.
9. Posyp wszystko solą i czarnym pieprzem do smaku.

smacznego i dobrego zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Salsa - 36   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g
  • Kiełkujący owies - 480   kcal/100g

Podobne przepisy