żeberka wołowe w kotle z cebulą
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Pokrój żeberka na kawałki.
2. Obierz i pokrój cebulę w półpierścienie. Drobno posiekaj czosnek lub pokrój w plastry.
3. Żeberka pieprzowe.
4. Rozgrzej kocioł, wlej do niego oliwę z oliwek.
5. Smażyć żeberka, ciągle mieszając, aż będą złote, posolić.
6. Dodaj czosnek, posiekane chili i zirę. Wymieszać.
7. Rozłóż cebulę.
8. Zmniejsz ogień. Jeśli gotujesz w naturze, zgarnij część węgli, aby obniżyć temperaturę gotowania.
9. Przykryj kocioł pokrywką, gotuj przez 20 minut (lub dłużej w zależności od mięsa).
10. Odwróć żeberka, wymieszaj cebulę, gotuj przez kolejne 20 minut.
podawaj żeberka na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g