grillowane jaja byka

na wierzchu chrupiąca skórka, a wewnątrz bardzo delikatna i pyszna! Przygotuj! Prosty przepis na przygotowanie niezwykłego dania na spotkania z przyjaciółmi na łonie natury. Bardzo przyjemny i oryginalny smak. I oczywiście danie niezmiennie zaskakuje gości, ale dzięki niesamowitemu apetycznemu zapachowi zwykle próbują go wszyscy))
SilvaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 34 % 12 g
tłuszcze 63 % 22 g
węglowodany 3 % 1 g
249 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 10 h 20 min

1. Umyj jaja byka, wykonaj zgrabne nacięcie i zdejmij z nich ciasną skorupę.
2. Na powierzchni każdego jądra wykonaj nacięcia siatką.
3. Przygotuj marynatę, mieszając musztardę, miód, oliwę z oliwek, sól i pieprz.
4. Posmaruj jaja byka marynatą, pozostaw na noc w lodówce, owijając miskę folią spożywczą.
5. Grilluj przez 5 minut z każdej strony, aż będą chrupiące.

gotowe! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Jaja byka - 230   kcal/100g

Podobne przepisy