grillowane jaja byka
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj jaja byka, wykonaj zgrabne nacięcie i zdejmij z nich ciasną skorupę.
2. Na powierzchni każdego jądra wykonaj nacięcia siatką.
3. Przygotuj marynatę, mieszając musztardę, miód, oliwę z oliwek, sól i pieprz.
4. Posmaruj jaja byka marynatą, pozostaw na noc w lodówce, owijając miskę folią spożywczą.
5. Grilluj przez 5 minut z każdej strony, aż będą chrupiące.
gotowe! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Jaja byka - 230 kcal/100g