chleb pita z serem Adyghe

pyszne i proste danie do gotowania w naturze lub na kuchence w domu. Wszechstronny przepis na pyszną, lekką i szybką przekąskę (a przy okazji pożywną i zdrową), którą można przygotować na świeżym powietrzu za pomocą grilla. Lub w domu na kuchence. Można nawet upiec w piekarniku, ale bardziej lubimy, gdy chleb pita staje się trochę chrupiący. Spróbuj!
Julia MorozowaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 16 g
tłuszcze 56 % 25 g
węglowodany 9 % 4 g
318 kcal
IG: 20 / 0 / 80

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

1. Zetrzyj rosyjski ser na grubej tarce.
2. Zetrzyj również Adyghe, wymieszaj z rosyjskim.
3. Drobno posiekaj warzywa, dodaj do mieszanki serowej.
4. Na grubej tarce zetrzyj masło, wymieszaj z resztą składników.
5. Rozbij jajko, włóż sól. Wszystko dokładnie wymieszaj.
6. Podziel chleb pita na części, ułóż nadzienie i zawiń. Jeśli grillujesz w naturze, zrób duże porcje, a następnie pokrój. Jeśli jesteś na patelni w domu, lepiej zrobić małe porcje.
7. Piecz przez kilka minut z każdej strony.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Ser Adyghe - 240   kcal/100g

Podobne przepisy