jaja byka w kotle
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
na początek jaja byka muszą być dobrze umyte i oczyszczone z górnej folii. Następnie pokrój każde jądro na 8 równych kawałków wzdłuż. Zrób to ostrożnie, ponieważ jaja byka mają bardzo delikatną teksturę, którą łatwo uszkodzić, a gotowe danie nie będzie już piękne. Posiekane jajka włożyć do miski, posolić i posypać pieprzem.
podgrzej kocioł, rozpal w nim olej roślinny. Podczas podgrzewania kotła obierz i posiekaj cebulę na pół pierścienia. Włóż do gorącego oleju i smaż na złoty kolor, ciągle mieszając.
cebula podsmażona-dodaj posiekane jajka. Smaż je, aż cała wilgoć wyparuje. Nie zapomnij wymieszać.
podawaj jajka na gorąco!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Jaja byka - 230 kcal/100g