jaja byka w kotle

Pikantny przysmak w Twojej kuchni-spróbuj gotować! To jest pyszne! Uważam, że przynajmniej raz w życiu trzeba spróbować tego dania. Ugotowany ten przysmak ma delikatny i przyjemny smak, dość niezwykły-Nie podobny do niczego, a także apetyczny zapach. Przede wszystkim uwielbiamy gotować jaja byka w kotle. Dziś dzielimy się z wami prostym sposobem przygotowania tego pysznego dania w kotle.
AnnellyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 8 g
tłuszcze 70 % 26 g
węglowodany 8 % 3 g
278 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 35 min

na początek jaja byka muszą być dobrze umyte i oczyszczone z górnej folii. Następnie pokrój każde jądro na 8 równych kawałków wzdłuż. Zrób to ostrożnie, ponieważ jaja byka mają bardzo delikatną teksturę, którą łatwo uszkodzić, a gotowe danie nie będzie już piękne. Posiekane jajka włożyć do miski, posolić i posypać pieprzem.

podgrzej kocioł, rozpal w nim olej roślinny. Podczas podgrzewania kotła obierz i posiekaj cebulę na pół pierścienia. Włóż do gorącego oleju i smaż na złoty kolor, ciągle mieszając.

cebula podsmażona-dodaj posiekane jajka. Smaż je, aż cała wilgoć wyparuje. Nie zapomnij wymieszać.

podawaj jajka na gorąco!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Jaja byka - 230   kcal/100g

Podobne przepisy