skład / składniki
metoda gotowania
1. Ryż należy spłukać zimną wodą i gotować. Po ugotowaniu spuść wodę i wlej świeżą, sól. Czerwony ryż gotuje się nieco dłużej niż biały-około 35 minut na umiarkowanym ogniu.
2. Podczas gotowania ryżu obierz paprykę z niejadalnych części i pokrój w średnie kostki.
3. Pokrój młodą cukinię w pierścienie, a następnie podziel każdy pierścień na 4 części.
4. Oczyść grzyby i cebulę. Cebulę pokroić w kostkę proporcjonalnie do papryki i cukinii. Pokrój grzyby na talerze.
5. Przekrój pomidory na pół wzdłuż i\lub w poprzek.
6. Obierz czosnek i drobno posiekaj jeden ząbek razem z zieloną cebulą.
7. Zmiażdż drugi ząbek czosnku i włóż do gorącej patelni z oliwą z oliwek. Podsmaż trochę, aby czosnek wydzielał smak i usuń go z oleju.
8. Na patelnię włożyć posiekaną szalotkę i cukinię. Smażyć na lekko złoty kolor.
9. W międzyczasie ostrożnie, nie zaczepiając nadmiaru, Usuń pół łyżeczki skórki o grubości nie większej niż 1 mm z limonki i drobno posiekaj.
10. Umieść paprykę na patelni z warzywami, smaż na złoty kolor. Dodaj grzyby.
11. Po kilku minutach ułóż pomidory. Przez kilka minut pozwól pomidorom wypuścić sok i dodaj ryż do warzyw, wymieszaj. Sól i pieprz, smaż przez kilka minut.
12. Na koniec dodaj zieloną cebulę, czosnek, skórkę, tymianek i wyciśnij kilka kropli soku z limonki. Wymieszaj i jeszcze lekko podsmaż.
danie jest gotowe, udekorowane startym serem i podawane.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Limonka - 16 kcal/100g
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Cukinia - 16 kcal/100g
- Czerwony ryż - 341 kcal/100g