placki z kawioru karasia
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Kawior karaś jest dobrze ubijany widelcem, aż będzie gładki bez grudek.
2. Sól, wlej dwa jajka i dokładnie wymieszaj.
3. Posiekaj cebulę, ugniataj rękami, Dodaj do kawioru i wymieszaj.
4. Podgrzej patelnię z olejem.
5. Teraz dodaj mąkę i zagniataj ciasto na naleśniki.
6. Smażyć naleśniki na średnim ogniu, aż będą złote po obu stronach.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Kawior Karaś - 124 kcal/100g