placki z kawioru Karaś

naleśniki z kawiorem na śniadanie lub kolację! Gotuj i ciesz się smakiem! Łatwe i szybkie w przygotowaniu, a naleśniki są bardzo smaczne i satysfakcjonujące. Polecam spróbować! Moja rodzina jest nimi zachwycona, goście Zwykle też to lubią. Ponadto kawior jest również przydatny.
ReinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 12 g
tłuszcze 31 % 10 g
węglowodany 31 % 10 g
181 kcal
IG: 18 / 0 / 82

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

1. Kawior karaś jest dobrze ubijany widelcem, aż będzie gładki bez grudek.

2. Sól, wlej dwa jajka i dokładnie wymieszaj.

3. Posiekaj cebulę, ugniataj rękami, Dodaj do kawioru i wymieszaj.

4. Podgrzej patelnię z olejem.

5. Teraz dodaj mąkę i zagniataj ciasto na naleśniki.

6. Smażyć naleśniki na średnim ogniu, aż będą złote po obu stronach.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Kawior Karaś - 124   kcal/100g

Podobne przepisy