Kurczak Teriyaki
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
smażyć kurczaka na oleju ze strzałkami czosnku, osobno smażyć nasiona sezamu na złoty kolor na patelni, opłukać pieczarki i dodać do kurczaka, zetrzeć cukinię z marchewką na koreańskiej marchewce lub pokroić w paski, dodać do kurczaka z grzybami, dodać smażony sezam i sos teriyaki z sosem sojowym, smażyć, aż warzywa będą w połowie ugotowane, ponieważ powinny być trochę niedogotowane
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Strzały czosnku - 110 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g
- Sos Teriyaki - 89 kcal/100g