kurczak teriyaki

świetne rozwiązanie na rodzinny obiad .
OlgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 61 % 11 g
tłuszcze 17 % 3 g
węglowodany 22 % 4 g
86 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

smażyć kurczaka na oleju ze strzałkami czosnku, osobno smażyć nasiona sezamu na złoty kolor na patelni, opłukać pieczarki i dodać do kurczaka, zetrzeć cukinię z marchewką na koreańskiej marchewce lub pokroić w paski, dodać do kurczaka z grzybami, dodać smażony sezam i sos teriyaki z sosem sojowym, smażyć, aż warzywa będą w połowie ugotowane, ponieważ powinny być trochę niedogotowane

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Strzały czosnku - 110   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Młoda cukinia - 24   kcal/100g
  • Sos Teriyaki - 89   kcal/100g

Podobne przepisy