naleśniki bez jajek

pyszne niskokaloryczne naleśniki dla amatorów).
OlgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 2 g
tłuszcze 25 % 9 g
węglowodany 69 % 25 g
183 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

wymieszaj trochę soli, cukru i proszku do pieczenia, zalej ciepłą wodą. Dodaj olej roślinny i wymieszaj. Stopniowo dodawaj przesianą mąkę i zagniataj ciasto. Aby naleśniki okazały się ażurowe, ciasto powinno być bardzo płynne, więc możesz dodać trochę więcej wody. Ciasto wylać na rozgrzaną patelnię , szybko rozprowadzić i usmażyć z obu stron.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Brązowy cukier - 394   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana - 368   kcal/100g
  • Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364   kcal/100g

Podobne przepisy