naleśniki bez jajek
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
wymieszaj trochę soli, cukru i proszku do pieczenia, zalej ciepłą wodą. Dodaj olej roślinny i wymieszaj. Stopniowo dodawaj przesianą mąkę i zagniataj ciasto. Aby naleśniki okazały się ażurowe, ciasto powinno być bardzo płynne, więc możesz dodać trochę więcej wody. Ciasto wylać na rozgrzaną patelnię , szybko rozprowadzić i usmażyć z obu stron.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Mąka kukurydziana - 368 kcal/100g
- Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355 kcal/100g
- Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364 kcal/100g