kotlety z kurczaka po włosku
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
zetrzyj ser na drobnej tarce. Drobno posiekaj czosnek i natkę pietruszki. Wymieszaj bułkę tartą, ser, czosnek i pietruszkę. Pierś z kurczaka pokroić na 3 części. Odeprzyj każdą część. Popieprzyć. Zwiń mąkę. Ubij jajko. Zanurz pierś kurczaka w jajku i dokładnie zwiń bułkę tartą. Wlej olej roślinny na patelnię. Smażyć z obu stron na złoty kolor i skórkę. Następnie połóż kotlety na talerzu i posyp solą. Podawać z warzywami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Ser kiełbasiany - 268 kcal/100g