ryba w cieście piwnym

filety rybne w cieście piwnym. Ciasto jest bardzo bujne i smaczne!
EdaprostaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 9 g
tłuszcze 30 % 10 g
węglowodany 42 % 14 g
220 kcal
IG: 7 / 0 / 93

metoda gotowania

Czas gotowania: 20 min

pokroić filety na małe kawałki, posolić i odstawić
Weźmy ciasto. Wszystko jest bardzo proste
weź jajko i podziel na żółtko i białko. Dodaj mąkę, piwo, sól do żółtka i mieszaj, aż będzie gładka.
białko wbijamy w bujną pianę.
dodaj białka do ciasta i mieszaj, aż będą gładkie. Nasze ciasto jest gotowe.
przejdź do pieca. Rozgrzej olej na patelni. Zanurz rybę w cieście i smaż z 2 stron na złoty kolor.

ryba jest gotowa, smacznego

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Piwo jasne - 50   kcal/100g
  • Piwo bezalkoholowe - 33   kcal/100g
  • Mocne piwo - 150   kcal/100g
  • Piwo ciemne - 74   kcal/100g
  • Piwo - 50   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g

Podobne przepisy