Placki Bananowe
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zetrzyj banana na puree.
Krok 2:
Dodaj jajko i dokładnie wymieszaj.
Krok 3:
Stopniowo wprowadzaj mąkę. Może być potrzebna większa ilość, wszystko zależy od wielkości banana.
Krok 4:
Dodaj cukier. W razie potrzeby możesz pominąć ten krok.
Krok 5:
Dodaj proszek do pieczenia i dokładnie wymieszaj.
Krok 6:
Dodaj olej.
Krok 7:
Smażyć na rozgrzanej patelni.
Krok 8:
Około 2 minuty z każdej strony.
możesz dodać wanilię lub cynamon do ciasta w tym samym czasie, co nóż do pieczenia. Podawaj na gorąco.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g