skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pomiń pomidory przez maszynę do mięsa, najlepiej odcinając od nich twarde miejsca, w których przymocowana jest łodyga. Przepuszczamy również gorzkie chili i czosnek przez maszynkę do mięsa.
Krok 2:
Ogórki pokroimy najpierw na całej długości na cztery części, a następnie na kilka kolejnych części. Wielkość pokrojonych ogórków nie powinna przekraczać 5 centymetrów. Ogórki nie powinny być gorzkie, jeśli skórka ogórka jest gorzka, obierz ogórek.
Krok 3:
Teraz bierzemy czerwoną paprykę pokrojoną nożem w cienkie paski. Zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Krok 4:
Następnie marchewki i paprykę smażymy lekko na małym ogniu na patelni przez około 10 minut.
Krok 5:
Następnie bierzemy wystarczająco duży garnek z grubym dnem, wlewamy tam skręcone pomidory, wlewamy paprykę z marchewką i dodajemy ogórki. Sól, dodaj cukier i dobrze wymieszaj. Wlej olej i podpal.Gdy sałatka się zagotuje, zmniejsz ogień do minimum i gotuj przez około trzydzieści minut, mieszając sałatkę od czasu do czasu. 5-10 minut przed gotowością wlej ocet.Gotową sałatkę wlewa się do wysterylizowanych słoików, zwija i zawija
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g