skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Drobno posiekaj natkę pietruszki, koperek i bazylię. Całkowita waga zieleni wynosi 50 gramów na 1 kg piersi. Zielenie można wybrać według własnego gustu, ale powinno być ich dużo - garść w plasterkach.
Krok 2:
Cebulę i czosnek upiec w piekarniku w temperaturze 160-170 ° C, aż zmiękną.
Krok 3:
Usuń cebulę i czosnek z łuski, grubo posiekaj cebulę i pozostaw czosnek ząbkami.
Krok 4:
Do ziół, cebuli i czosnku dodaj łyżeczkę soli i pół łyżeczki pieprzu na każdy kilogram piersi z kurczaka. Dodaj masło rozgrzane do temperatury pokojowej (60 gramów na 1 kg piersi) i potraktuj blenderem. Włóż do zamrażarki na 10 minut, aby ustawić, ale nie zamrażać.
Krok 5:
Oddziel mały filet od dużego, ale nie do końca.
Krok 6:
W dużym filecie możesz przeciąć kieszeń, zaczynając od miejsca, w którym przymocowany jest do niej mały filet.
Krok 7:
Unieś nacięcie w dużym filecie i wypełnij je mielonym mięsem, aby nic nie wychodziło.
Krok 8:
Umieść kolejną łyżeczkę nadzienia między małym a dużym filetem. Zawiąż wszystko sznurkiem
Krok 9:
Marynata do powierzchni. Na 1 kg piersi z kurczaka weź łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki kurkumy, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 1/4 łyżeczki chili, 1 łyżeczkę wody, 1 łyżeczkę oleju roślinnego. Wymieszać
Krok 10:
Nałóż marynatę na powierzchnię kotleta.
Krok 11:
Zawiń placki w pergamin, wielokrotnie obracając i mocno zginając krawędzie, aby sok nie wyciekł.
Krok 12:
Jak gotować? Cóż, mniej więcej tak samo jak kurczaki tytoniowe. Tylko pod pokrywą, pod ładunkiem. Rzeczywiście, pod wpływem ciepła kotlet zacznie się kruszyć, zacznie się wyginać-zginać we wszystkich kierunkach, w wyniku czego, jak zawsze - spaliło się tutaj, nie było tu smażone. Dlatego pod ciężarem, aby uzyskać jednolitą złotą skórkę i aby w czasie, gdy tworzy się skorupa, ciepło miało czas przeniknąć do środka, stopić masło, ugotować samego kurczaka, ale gdy
Krok 13:
Smacznego!
Krok 14:
gotuje się szybko! Bardzo soczyste!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g