serca z kurczaka w powolnej kuchence z wątróbką

zdrowe danie o niesamowitym smaku! Uwielbiam ten przepis, ponieważ gotowanie jest szybkie i proste, ale okazuje się... polizasz palce! Podawaj z kaszą gryczaną lub makaronem. Gwarantuję danie okazuje się bardzo smaczne!
nadiniAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 52 % 15 g
tłuszcze 41 % 12 g
węglowodany 7 % 2 g
176 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

1. Obierz marchewki i cebulę. Zetrzyj marchewki, a cebulę drobno.

2. Serca i wątrobę myjemy i usuwamy folię i tłuszcz.Pozwól, aby nadmiar wody spłynął.

3. Serca przecinamy na pół i kroimy wątrobę na kawałki.

4. Włącz tryb "smażenia" w multicookerze, wlej olej roślinny i usmaż warzywa.

5. Rozłóż serca na cebuli z marchewką i smaż przez kolejne 10 minut.

6. Dodaj wątrobę i smaż przez 5 minut.(Nie smaż przez długi czas, wątroba szybko się gotuje). Dodaj sól i przyprawy.

wszystko! Nasze danie jest gotowe, możesz podać!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Serce z kurczaka - 159   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g

Podobne przepisy