serca z kurczaka w powolnej kuchence z wątróbką
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz marchewki i cebulę. Zetrzyj marchewki, a cebulę drobno.
2. Serca i wątrobę myjemy i usuwamy folię i tłuszcz.Pozwól, aby nadmiar wody spłynął.
3. Serca przecinamy na pół i kroimy wątrobę na kawałki.
4. Włącz tryb "smażenia" w multicookerze, wlej olej roślinny i usmaż warzywa.
5. Rozłóż serca na cebuli z marchewką i smaż przez kolejne 10 minut.
6. Dodaj wątrobę i smaż przez 5 minut.(Nie smaż przez długi czas, wątroba szybko się gotuje). Dodaj sól i przyprawy.
wszystko! Nasze danie jest gotowe, możesz podać!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Serce z kurczaka - 159 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g