Język bakłażana z warzywami

kolorowa soczysta przekąska na świąteczny stół! Bułki są piękne i satysfakcjonujące. Niedawno przygotowałem tę przekąskę na wakacje, wszystkim gościom bardzo się podobało. Wspaniałą kombinacją produktów jest delikatny miąższ bakłażana w połączeniu z wyspiarskim nadzieniem. Wszyscy byli zachwyceni tą przekąską!
alexaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 61 % 11 g
węglowodany 33 % 6 g
118 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

1. Jeśli skórka jest gorzka, bakłażany można wcześniej namoczyć w osolonej zimnej wodzie przez 1 godzinę.

2. Zetrzyj marchewki i cebulę i smaż na oleju.
dodaj sól i pieprz do smaku.

3. Smażymy bakłażany na oleju i kładziemy na ręczniku papierowym, aby nadmiar oleju był szklany.

4. Pokrój pomidora na cienkie półpierścienie.

5. Robimy sos z majonezu i czosnku.

6. Z smażonego bakłażana zwijamy bułki. Posmaruj sosem i rozłóż wszystkie składniki na wierzchu i posyp posiekanymi ziołami. Zwijamy bułki, można je rozłożyć na talerzu i podać.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy