kasza gryczana w doniczkach z warzywami
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Bierzemy filet, myjemy go i kroimy w paski. Podgrzej patelnię i wlej olej. Smażyć mięso na złoty, złoty kolor.
2. Gdy mięso jest smażone, wyjmujemy je szpatułką i kładziemy na ręczniku papierowym, aby stos nadmiaru tłuszczu. Następnie na patelni smażymy warzywa i lekko solimy i pieprzymy.
3. Wszystkie nasze składniki układamy warstwami w garnku. Na dnie kładziemy smażony filet, a następnie warzywa i zasypiamy umytą kaszą gryczaną do połowy. Napełnij wodą, dodaj sól i przykryj pokrywką. Nasze danie przygotowuje się przez 45-50 minut w 170 stopniach.
pod koniec czasu wyjmujemy i posypujemy posiekanymi ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal/100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g