Sałatka z wędzonym kurczakiem i orzechami włoskimi

pyszna sałatka z wędzonym kurczakiem i orzechami włoskimi!
Helena LucynaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 7 g
tłuszcze 59 % 13 g
węglowodany 9 % 2 g
137 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój kurczaka w paski.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Następnie pokrój ogórek w paski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Z jajek pieczemy naleśniki i kroimy w paski, trzy czosnek na drobnej tarce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drobno posiekaj orzechy włoskie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj wszystko oprócz orzechów z majonezem. Włóż do salaterki i posyp posiekanymi orzechami włoskimi.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Wędzony kurczak - 117   kcal/100g

Podobne przepisy