pikantna podudzie z kurczaka w kefirze
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie potraw na danie.
Krok 2:
Wlej olej, sos sojowy na patelnię i podgrzej. Dodaj nogi i smaż przez 15 minut. z każdej strony na dużym ogniu z otwartą pokrywką.
Krok 3:
W tym czasie przygotowujemy sos: Wlej kefir do szklanki blendera, dodaj czosnek, cebulę i przyprawy. Ubij wszystko, aż będzie gładkie.
Krok 4:
Obierz i zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Krok 5:
Po usmażeniu dodaj sos i marchewkę. Doprowadzić do wrzenia i postawić na średnim ogniu dusić przez 20 minut.pod pokrywką.
w tym przepisie nie możesz używać przypraw. Przyprawa jest tutaj jak wzmacniacz smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 158 kcal/100g
- Przyprawa Maggi - 59 kcal/100g