pikantna udko z kurczaka w kefirze

pyszne z dowolnym dodatkiem do dowolnego sosu.
Króliczek260188Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 9 g
tłuszcze 38 % 9 g
węglowodany 25 % 6 g
136 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotowanie potraw na danie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej olej, sos sojowy na patelnię i podgrzej. Dodaj nogi i smaż przez 15 minut. z każdej strony na dużym ogniu z otwartą pokrywką.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W tym czasie przygotowujemy sos: Wlej kefir do szklanki blendera, dodaj czosnek, cebulę i przyprawy. Ubij wszystko, aż będzie gładkie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz i zetrzyj marchewki na grubej tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po usmażeniu dodaj sos i marchewkę. Doprowadzić do wrzenia i postawić na średnim ogniu dusić przez 20 minut.pod pokrywką.

w tym przepisie nie możesz używać przypraw. Przyprawa jest tutaj jak wzmacniacz smaku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Udka z kurczaka - 158   kcal/100g
  • Przyprawa Maggi - 59   kcal/100g

Podobne przepisy