Roladki z indyka z brokułami i fasolą

Rolada z indyka jest pyszna, delikatna i aromatyczna.
StasAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 15 g
tłuszcze 9 % 3 g
węglowodany 47 % 16 g
146 kcal
IG: 6 / 0 / 94

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h

1.Pokrój filety na małe kawałki.

2.Trochę odeprzeć.

3.Połóż brokuły i fasolę na kawałku fileta.

4.Zabezpiecz wykałaczką

5.Jajko wstrząsnąć solą i pieprzem.

6.Zanurz bułkę w jajku.

7.Smażyłem przez 15 minut bez pokrywki.

8.Pokrój na małe kawałki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Filet z indyka - 84   kcal/100g

Podobne przepisy