kiełbaski w cieście ziemniaczanym

kiełbaski w cieście ziemniaczanym. Szybka i sycąca przekąska.
EdaprostaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 7 g
tłuszcze 42 % 13 g
węglowodany 35 % 11 g
164 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

przygotuj tłuczone ziemniaki.
nawlecz kiełbaski na drewniane szaszłyki.
owijamy kiełbaski talerzami roztopionego sera.
owiń warstwę tłuczonych ziemniaków na wierzchu.
smażyć na rozgrzanej patelni na oleju roślinnym przez około 10 minut na złoty kolor.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser "Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser"Wiola" - 307   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbaski"mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g

Podobne przepisy