Funchoza z wołowiną, warzywami, sosem sojowym i imbirem

przygotuj danie restauracyjne w domu! Funchoza z mięsem i warzywami to wspaniałe połączenie smaku! Przygotowanie nie zajmie dużo czasu i wysiłku, wszystko jest bardzo proste. Warto pamiętać, że Funchoza jest produktem dość wysokokalorycznym i wystarczy niewielka ilość na porcję.
julijaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 12 g
tłuszcze 12 % 5 g
węglowodany 59 % 24 g
183 kcal
IG: 13 / 87 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Moja wołowina, pokroić w cienkie paski, smażyć na oleju roślinnym, aż mięso będzie miękkie.

2. Obierz cebulę i marchewkę, umyj, pokrój w paski, w ten sam sposób pokrój zieloną cebulę. Rozłóż wszystkie warzywa w mięsie, smaż przez kilka minut, dodaj imbir.

3. Przygotowujemy funchozę zgodnie z instrukcjami na opakowaniu, rozprowadzamy do mięsa i warzyw, wlewamy sos sojowy, mieszamy.

4. Trzymamy ogień dosłownie przez 1-2 minuty, aby składniki razem się rozgrzały.

podawaj posypane sezamem i udekoruj zielenią kolendry według uznania.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal / 100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Makaron Szklany - 351   kcal/100g
  • Imbir w proszku - 335   kcal/100g

Podobne przepisy