Funchoza z wołowiną, warzywami, sosem sojowym i imbirem
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Moja wołowina, pokroić w cienkie paski, smażyć na oleju roślinnym, aż mięso będzie miękkie.
2. Obierz cebulę i marchewkę, umyj, pokrój w paski, w ten sam sposób pokrój zieloną cebulę. Rozłóż wszystkie warzywa w mięsie, smaż przez kilka minut, dodaj imbir.
3. Przygotowujemy funchozę zgodnie z instrukcjami na opakowaniu, rozprowadzamy do mięsa i warzyw, wlewamy sos sojowy, mieszamy.
4. Trzymamy ogień dosłownie przez 1-2 minuty, aby składniki razem się rozgrzały.
podawaj posypane sezamem i udekoruj zielenią kolendry według uznania.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal / 100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Makaron Szklany - 351 kcal/100g
- Imbir w proszku - 335 kcal/100g