Gyojo Japońskie pierogi

Spróbuj japońskiego lunchu, jest pyszny i niezwykły! Gyojo - Japońskie pierogi z niezwykłym nadzieniem z mielonej wieprzowiny i kapusty pekińskiej. Możesz przygotować to danie w domu, ale należy wziąć pod uwagę fakt, że ciasto ze skrobią ma bardziej lepką strukturę niż zwykłe ciasto na pierogi, dlatego podczas pracy z nim należy za każdym razem posypać powierzchnię roboczą mąką.
NoahAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 8 g
tłuszcze 28 % 11 g
węglowodany 51 % 20 g
209 kcal
IG: 10 / 0 / 90

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 30 min

1. Przesiej mąkę i skrobię do miski, dodaj szczyptę soli. Wlej gorącą wodę do suchych składników i natychmiast zagniataj ciasto. Ciasto jest miękkie, lekko przykleja się do dłoni, zwijamy w kulkę, pakujemy w folię spożywczą i wysyłamy do lodówki na godzinę. Pamiętaj, że możesz mieć mniej lub więcej wody - spójrz na konsystencję ciasta.

2. Rozbieramy kapustę pekińską na liście, więc wygodniej jest ją pokroić. Następnie pokrój każdy arkusz w cienkie paski. Obierz korzeń imbiru, zetrzyj na drobnej tarce. Moja zielona cebula, drobno posiekana nożem. Obierz czosnek, przepuść przez prasę. W misce rozprowadzamy kapustę, mieloną wieprzowinę, zieloną cebulę, imbir z czosnkiem, wlewamy sok z cytryny i sos sojowy, mieszamy.

3. Podziel ciasto na małe kawałki, zwiń je w cienkie ciasto, rozłóż niewielką ilość nadzienia na środku i ściśnij zgodnie z zasadą pierogów. Smażyć półfabrykaty na rozgrzanej do czerwoności oliwie z oliwek, a następnie wlać trochę wrzącej wody na patelnię i gotować pod zamkniętą pokrywką, aż wilgoć całkowicie odparuje.

podawaj z sosem sojowym posypanym posiekaną zieloną cebulą.

smacznego!

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Kapusta pekińska - 16   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Mielona wieprzowina - 263   kcal/100g

Podobne przepisy