skład / składniki
metoda gotowania
1. Przesiej mąkę i skrobię do miski, dodaj szczyptę soli. Wlej gorącą wodę do suchych składników i natychmiast zagniataj ciasto. Ciasto jest miękkie, lekko przykleja się do dłoni, zwijamy w kulkę, pakujemy w folię spożywczą i wysyłamy do lodówki na godzinę. Pamiętaj, że możesz mieć mniej lub więcej wody - spójrz na konsystencję ciasta.
2. Rozbieramy kapustę pekińską na liście, więc wygodniej jest ją pokroić. Następnie pokrój każdy arkusz w cienkie paski. Obierz korzeń imbiru, zetrzyj na drobnej tarce. Moja zielona cebula, drobno posiekana nożem. Obierz czosnek, przepuść przez prasę. W misce rozprowadzamy kapustę, mieloną wieprzowinę, zieloną cebulę, imbir z czosnkiem, wlewamy sok z cytryny i sos sojowy, mieszamy.
3. Podziel ciasto na małe kawałki, zwiń je w cienkie ciasto, rozłóż niewielką ilość nadzienia na środku i ściśnij zgodnie z zasadą pierogów. Smażyć półfabrykaty na rozgrzanej do czerwoności oliwie z oliwek, a następnie wlać trochę wrzącej wody na patelnię i gotować pod zamkniętą pokrywką, aż wilgoć całkowicie odparuje.
podawaj z sosem sojowym posypanym posiekaną zieloną cebulą.
smacznego!
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Mielona wieprzowina - 263 kcal/100g