skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przewiń mięso mielone: kurczak, cebula, biały chleb, zioła. Dodaj do gotowego mięsa mielonego: sól, czarny pieprz, jajko, łyżkę majonezu i łyżkę skrobi. Wstaw do lodówki na pół godziny.
Krok 2:
W międzyczasie zetrzyj ser.
Krok 3:
Gotuj pieczarki przez 5 minut, ostudź i drobno posiekaj.
Krok 4:
Wymieszaj ser z grzybami.
Krok 5:
Uformuj placki. Aby to zrobić, zrób ciasto wielkości dłoni z mielonego mięsa, na środku którego połóż łyżeczkę mielonego mięsa, połącz krawędzie.
Krok 6:
Natychmiast zwiń kotlet w mąkę i połóż na posypanej mąką desce.
Krok 7:
Rozłóż na rozgrzanej do czerwoności patelni pokrytej olejem. Zmniejsz ogień, przykryj. Po 15 minutach Odwróć. I smaż na małym ogniu przez 10-15 minut.
Krok 8:
Gotowe kotlety podawać z gotowanymi ziemniakami, warzywami, można je również podawać z tłuczonymi ziemniakami.
Krok 9:
Cóż, lub tak).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g