kotlety z kurczaka z serem i pieczarkami

przepyszne kotlety nadziewane serem i grzybami. Kotlety podawane są z gotowanymi ziemniakami, ryżem, warzywami lub puree ziemniaczanym.
LeroczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 15 g
tłuszcze 37 % 11 g
węglowodany 13 % 4 g
169 kcal
IG: 75 / 25 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przewiń mięso mielone: kurczak, cebula, biały chleb, zioła. Dodaj do gotowego mięsa mielonego: sól, czarny pieprz, jajko, łyżkę majonezu i łyżkę skrobi. Wstaw do lodówki na pół godziny.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W międzyczasie zetrzyj ser.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gotuj pieczarki przez 5 minut, ostudź i drobno posiekaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj ser z grzybami.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Uformuj placki. Aby to zrobić, zrób ciasto wielkości dłoni z mielonego mięsa, na środku którego połóż łyżeczkę mielonego mięsa, połącz krawędzie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Natychmiast zwiń kotlet w mąkę i połóż na posypanej mąką desce.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż na rozgrzanej do czerwoności patelni pokrytej olejem. Zmniejsz ogień, przykryj. Po 15 minutach Odwróć. I smaż na małym ogniu przez 10-15 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gotowe kotlety podawać z gotowanymi ziemniakami, warzywami, można je również podawać z tłuczonymi ziemniakami.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Cóż, lub tak).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Skrobia ziemniaczana - 300   kcal/100g

Podobne przepisy