skład / składniki
metoda gotowania
jajka wymieszać z cukrem, dodać 1 łyżeczkę soli i wylać masło: kremowe i roztopione - dobrze wymieszać. Dodaj ciepłe mleko i stopniowo dodawaj mąkę i drożdże, około 700-850 gramów mąki. Odstaw ciasto 3 razy. 1\3 część ciasta odciąć, rozwałkować na szerokość blachy do pieczenia. Odstawiamy na 10-15 minut, po czym przebijamy całą podstawę widelcem, aby równomiernie upiec i nie powstały guzki. Na małe blachy do pieczenia otrzymasz 3 ciasta, jeśli masz duże blachy do pieczenia, podziel ciasto na dwie części, a otrzymasz dwa rivelkuchen.
posmaruj podstawę obfitą warstwą dżemu i równomiernie posadź Rivelle na całym cieście.
aby przygotować Rively, dodaj cukier do roztopionego ghee, wymieszaj. Stopniowo dodawaj mąkę, aby uzyskać gęstą masę, podobną do plasteliny, a nie luźną. Oddziel grudki od ciasta i zrób z nich kulki rively, rozmiar, jak chcesz. A jeśli nie próbowałeś, eksperymentuj!
Piec Kuchen w piekarniku przez około 20-25 minut, aż ugotuje się w temperaturze 180 stopni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g