wątróbka wołowa duszona z grzybami
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oczyść wątrobę z filmów.Umyć.
Krok 2:
Pokroić na kawałki, jak wygodnie.
Krok 3:
Moczyć w mleku przez 1 godzinę.
Krok 4:
Smażyć z jednej strony przez 1-2 minuty, w zależności od grubości kawałka.
Krok 5:
Również usmaż po drugiej stronie.
Krok 6:
Podsmaż cebulę z marchewką.
Krok 7:
Pokrój grzyby.
Krok 8:
Dodaj je do cebuli z marchewką.Dusić przez 3-5 minut.
Krok 9:
Połącz wszystkie składniki, zalej wodą i włóż śmietanę, sól, pieprz. I gotuj na wolnym ogniu przez 5-10 minut.
wątroba jest bardzo delikatna i pyszna z każdym dodatkiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g