sałatka z wątróbki drobiowej i pomarańczy
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki potrzebne do przepisu i zacznij gotować.
Krok 2:
Zmiel ziarna orzechów włoskich na okruchy.
Krok 3:
W małym kotle podgrzej niewiele oleju roślinnego i zrzuć wątrobę z kurczaka. Regularnie mieszając smażyć na małym ogniu, aż woda wyparuje i lekko się zrumieni. Sól i pieprz do smaku.
Krok 4:
Usuń skórkę z pomarańczy, podziel na plasterki i obierz z białych folii.
Krok 5:
Rozłóż liście sałaty na talerzu i równomiernie rozprowadź połowę plasterków pomarańczy.
Krok 6:
Następnie ułóż pieczoną wątrobę i rozłóż resztę pomarańczy na wierzchu i posyp octem jabłkowym do smaku.
Krok 7:
Tutaj mamy sałatkę o niesamowitym i niezwykłym smaku! Smacznego
bardzo prosty przepis, a sałatka smakuje niesamowicie, z pikantnym posmakiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g