Sałatka z wątróbki drobiowej i pomarańczy

zaskakująco smaczna przekąska do każdego stołu w pośpiechu. . Bardzo szybko się gotuje, niezwykły niezapomniany smak. Możesz gotować nie tylko dla swojej rodziny, takie danie doskonale ozdobi każdy świąteczny stół.
luba60Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 10 g
tłuszcze 50 % 14 g
węglowodany 14 % 4 g
178 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie składniki potrzebne do przepisu i zacznij gotować.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zmiel ziarna orzechów włoskich na okruchy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W małym kotle podgrzej niewiele oleju roślinnego i zrzuć wątrobę z kurczaka. Regularnie mieszając smażyć na małym ogniu, aż woda wyparuje i lekko się zrumieni. Sól i pieprz do smaku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Usuń skórkę z pomarańczy, podziel na plasterki i obierz z białych folii.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozłóż liście sałaty na talerzu i równomiernie rozprowadź połowę plasterków pomarańczy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie ułóż pieczoną wątrobę i rozłóż resztę pomarańczy na wierzchu i posyp octem jabłkowym do smaku.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Tutaj mamy sałatkę o niesamowitym i niezwykłym smaku! Smacznego

bardzo prosty przepis, a sałatka smakuje niesamowicie, z pikantnym posmakiem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g
  • Liście sałaty - 12   kcal/100g

Podobne przepisy