wątróbka drobiowa z sałatką

minimum produktów, łatwość przygotowania, smaczne, proste, krótkotrwałe. Wątroba jest bardzo dobra dla oczu. Zawiera witaminę A.
CataleyakataleyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 59 % 16 g
tłuszcze 33 % 9 g
węglowodany 7 % 2 g
149 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

umyj wątróbkę drobiową, pokrój na kawałki.

dodaj przyprawy czarny pieprz, sól, mielone chili.

podgrzej patelnię olejem roślinnym dodaj ząbek czosnku.

umieść wątrobę dobrze usmaż na gorącej patelni.Udekoruj liśćmi sałaty.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g
  • Liście sałaty - 12   kcal/100g

Podobne przepisy