tortille z serem i koperkiem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Dodaj sól, cukier, sodę do kefiru-wymieszaj;
2. Dodać ser i mąkę-wymieszać;
3. Zagnieść elastyczne ciasto;
4. Podziel ciasto na 4 części;
5. Z każdej części rozwałkuj tortillę;
6. Rozłóż nadzienie na tortillach;
7. Ściśnij krawędzie i rozwałkuj;
8. Smaż każdą tortillę z obu stron na rozgrzanej patelni z 1 łyżką oleju, na średnim ogniu, pod przykryciem, około 2-3 minuty z każdej strony, aż się zrumieni. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser z mleka krowiego - 260 kcal/100g
- Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g