grzanki z ziołami i serem
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Ubij jedno jajko solą, aż będzie płynne;
2. Wlej go na płaski talerz i umieść tam kromki chleba;
3. Po 5-10 minutach Odwróć plastry;
4. Ubij drugie jajko, aż będzie płynne;
5. Dodaj drobno starty ser;
6. Dodaj drobno posiekany czosnek i zioła;
7. W razie potrzeby dodaj przyprawy, wszystko wymieszaj;
8. Na dobrze rozgrzanej patelni z masłem ułożyć kromki chleba;
9. Na plasterki ułożyć masę serowo-jajeczną;
10. Przykryj i smaż, aż spód grzanki się zrumieni;
11. Po zrumienieniu dołu obróć grzankę i smaż, aż wierzch grzanki się zrumieni. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Chleb żytni formowany - 217 kcal/100g
- Czarny chleb - 217 kcal/100g