gorące kanapki z ziemniakami i kiełbasą na patelni
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
wszystkie składniki są proste i łatwe w lodówce, a sam proces gotowania zajmuje kilka minut.
trzy ziemniaki na średniej tarce, a następnie kiełbasa, tamże.
dodaj jajko, sól (trochę, weź pod uwagę zasolenie kiełbasy), pieprz, zioła. Mieszać.
rozłóż powstałą mieszaninę na chlebie.
podgrzej patelnię, wlej olej.
Zastosuj małą sztuczkę i rozłóż kanapki nadzieniem do dołu na patelni.
smażyć do lekkiego rumieńca (5-7 minut), ostrożnie sprawdzić gotowość ziemniaków
odwróć i smaż przez kolejne 2-3 minuty, aż pojawi się złota skorupa. Kanapki nie będą suche, do tego użyliśmy tłustej kiełbasy
gotowe! Za pomocą ręczników papierowych usuwamy resztki oleju.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g