SOS wieprzowy z keczupem, marchewką i cebulą w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie wszystkich składników
Krok 2:
Wieprzowina nie jest gruba
Krok 3:
Cebulę kroimy dowolnie
Krok 4:
Zetrzyj marchewki na grubej tarce
Krok 5:
Smażyć wieprzowinę z cebulą w trybie & quot; pieczenie & quot; lub w trybie & quot; smażenie & quot; 10-15 minut
Krok 6:
Dodaj marchewki, keczup, smaż przez kolejne 5-10 minut
Krok 7:
Wlej wodę, dodaj liść laurowy, sól, przyprawy
Krok 8:
Wymieszaj mąkę w niewielkiej ilości wody i wlej do miski multicookera. Ustawiamy tryb "gaszenia" na 1,5 godziny.
Krok 9:
Otwieramy, mieszamy i nakładamy
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g