kotlety gryczane z grzybami
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
schłodzić gotowaną kaszę gryczaną. Smażyć grzyby na oleju roślinnym z cebulą i marchewką. Wymieszaj kaszę gryczaną i smażone grzyby, dodaj namoczony chleb, jajko, przyprawy i zioła. Uformuj kotlety z powstałego mięsa mielonego i zawiń w bułkę tartą. Smażyć na oleju roślinnym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Chleb żytni formowany - 217 kcal/100g
- Czarny chleb - 217 kcal/100g
- Kasza gryczana - 313 kcal/100g