kotlety gryczane z grzybami

pyszne, zdrowe! Bardzo ciekawy przepis!! Spróbuj!!
sektorAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 5 g
tłuszcze 7 % 2 g
węglowodany 75 % 21 g
119 kcal
IG: 76 / 24 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h

schłodzić gotowaną kaszę gryczaną. Smażyć grzyby na oleju roślinnym z cebulą i marchewką. Wymieszaj kaszę gryczaną i smażone grzyby, dodaj namoczony chleb, jajko, przyprawy i zioła. Uformuj kotlety z powstałego mięsa mielonego i zawiń w bułkę tartą. Smażyć na oleju roślinnym.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Chleb żytni formowany - 217   kcal/100g
  • Czarny chleb - 217   kcal/100g
  • Kasza gryczana - 313   kcal/100g

Podobne przepisy